Sail op Scheveningen

Sail op Scheveningen 2019 is het eerste grote Tall Ship evenement dat op Scheveningen wordt georganiseerd. Het komt niet vaak voor dat een echt groot zeilschip de haven van Scheveningen aandoet. Het is nog nooit eerder gebeurd dat een hele vloot van grote zeilschepen tegelijkertijd de haven van Scheveningen binnenloopt. Toch staat het nu te gebeuren. Scheveningen is de finish haven van de Tall Ship Liberty Regatta. De Regatta start in Rouen in Frankrijk. Op 20 juni zullen de schepen de havens van Scheveningen binnenvaren. De zogenaamde ‘Sail in’.

Als de schepen in de haven zijn afgemeerd, kunnen ze alle dagen door het publiek bezocht worden. De bemanning is aanwezig om bijzondere dingen te laten zien en verhalen te vertellen over het leven aan boord. Zoals u op de website kunt zien kunnen er ook korte zeiltochtjes geboekt worden. Kijk hiervoor bij het kopje Tickets. Op het strand en in de haven zijn activiteiten zoals; zelf varen in kleine boten, botenbouwwedstrijd, kijken bij de koninklijke marine en KNRM, eten bij de verschillende stands op het foodfestival, shoppen in de vele stands, leren over visbereiding, diverse optredens en artiesten en straattheater. Iedere avond zal er een vuurwerkshow te zien zijn.
Op de slotdag zullen de schepen een parade formeren op zee, zodat ze allemaal achter elkaar (als het weer het toelaat onder zeil) langs het strand en boulevard varend afscheid kunnen nemen van bevolking en gasten van Scheveningen.

Schepen

Schepen bevaren de zeeën, bezoeken landen en leggen contacten tussen mensen. Onder het thema ‘Let’s connect’ wordt Sail op Scheveningen het evenement dat de culturele ontmoeting tussen mensen uit alle landen mogelijk maakt.

Den Haag

Den Haag is de internationale hoofdstad van vrede en recht en beschikt met de Scheveningse haven over een aantrekkelijk nautisch trefpunt. Het internationale recht overbrugt de oceanen en verenigt landen in alle werelddelen in hun streven naar vrede. Op basis daarvan eist de stad nu met nog meer nadruk een hoofdrol op. Sail op Scheveningen wordt een spectaculair evenement om die rol van de ‘internationale stad van de zee’ op het mondiale toneel kleur en vorm te geven. Een uniek kans voor heel Den Haag, Scheveningen en Nederland om het oog van de wereld op zich te richten.