Hieronder vindt u een lijst met veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

Wat is Sail op Scheveningen?

Liberty Tall Ships Regatta – The Hague 2019, ook bekend als Sail op Scheveningen, is het eerste grote Tall Ship evenement dat in Scheveningen wordt georganiseerd. Deelnemende Tall Ships en traditionele zeilschepen van over de hele wereld komen naar Den Haag voor een vierdaags publieksevenement van 20 tot 23 juni 2019.

Moet ik een kaartje kopen?

Nee. Om het evenement Sail op Scheveningen te bezoeken hoeft u geen kaartje te kopen. Ook voor het bezoeken van de schepen hoeft u geen kaartje te kopen. Als u een vaartocht op een van de Tall Ships wilt maken kunt u een kaartje kopen op deze website.

Wat voor soort schepen kan ik verwachten?

Er zullen vooral Tall Ships naar de havens van Scheveningen komen. Dit zijn traditionele zeilschepen.
Klik hier voor meer informatie over de schepen.

Welke schepen komen naar Sail op Scheveningen?

Het komt niet zo heel vaak voor dat een echt groot zeilschip de haven van Scheveningen aandoet. Het is nog niet eerder gebeurd dat een hele vloot van grote zeilschepen tegelijkertijd de haven van Scheveningen binnenloopt. Toch staat het nu te gebeuren. Scheveningen neemt deel aan de Liberty Regatta 2019 en als gevolg daarvan zullen een flink aantal schepen de haven aandoen. Het is het plan dat er een vloot met twee à drie echt grote kathedralen van de zee zullen afmeren in de haven van Scheveningen. Voor een complete lijst van deelnemende schepen, klik hier.

Kan ik eten en drinken op het evenement kopen?

Over het hele terein zult u food and drinks stands vinden. Zo kunt u bijvoorbeeld genieten van heerlijke verse vis en kookdemonstraties van Catch by Simonis.

Hoe kan ik bij het evenement komen?

Wij raden u aan om met openbaar vervoer te komen omdat we veel drukte verwachten. Klik hier voor meer informatie over bereikbaarheid.

Is het evenement toegankelijk voor mindervaliden?

Het evenemententerrein is zeker toegankelijk voor mindervaliden. Om op de schepen te gaan moeten u en uw gezelschap echter redelijk goed ter been zijn. De aanwezige schepen op het evenement zijn tot wel 100 jaar oud en alhoewel dit nu gelukkig anders is werd er 80 – 100 jaar geleden niet altijd rekening gehouden met mindervaliden en ouderen. Op alle schepen zijn toiletten aanwezig, maar het kan zijn dat die zich benedendekks onderaan een stijle trap bevinden. De toiletten op het evenemententerrein zijn goed toegankelijk voor mindervaliden.
Om mee te kunnen met de vaartochten geldt ook: u moet zelf aan en van boord kunnen gaan. Het kan zijn dat de loopplanken smal en/of stijl zijn en u moet op eigen kracht aan boord kunnen komen. We willen namelijk dat iedereen na een fijne dag weer veilig en gezond naar huis kan gaan.

Kan ik met een buggy/kinderwagen rijden op het evenemententerrein?

Ja, het terrein is grotendeels vlak. U kunt op sommige schepen aan boord met de buggy, maar op de meeste schepen zal dit niet mogelijk zijn.

Hoe kan ik tickets boeken voor een vaartocht op een Tall Ship?

Als u een vaartocht op een van de Tall Ships wilt maken kunt u een kaartje kopen op deze website. Als u met meer dan 20 personen wilt varen kunt u ons nu al mailen of bellen voor een eigen Tall Ship. Voor meer informatie hierover kunt u kijken bij groepsarrangementen.

Als ik ga varen op een Tall Ship, zullen de zeilen dan gehesen worden?

Als u een vaartocht op een van de Tall Ships wilt maken kunt u een kaartje kopen op deze website. Omdat we op open zee varen moeten we altijd rekening houden met de wind en golven. We zullen ons best doen om de zeiltocht voor iedereen zo leuk en speciaal mogelijk te maken.

Wordt er gevaren als het regent?

Ja. Als het regent kunnen passengiers binnen of buiten onder overdekkingen schuilen. Bij extreem weer kan het wel voorkomen dat de zeiltocht niet door kan gaan. Bijvoorbeeld bij storm of extreme mist. De kapitein per schip bepaald of het veilig en verantwoord is om uit te varen.