Sail op Scheveningen 2019 is deel van van de Liberty Tall Ship Regatta 2019.┬áDeze Regatta start op 6 juni in Rouen, Frankrijk met de L’Armada Rouen. Dit evenement duurt tot 16 juni waarna de vloot in een race van vier dagen naar Scheveningen vaart voor Sail op Scheveningen van 20 tot 23 juni.

Liberty

Samenvallend met het 75-jarig jubileum van D-Day en de bevrijding van het bezette gebied in Noordwest-Europa, zal de Liberty Tall Ships Regatta 2019 het thema van internationale vriendschap en begrip weerspiegelen dat centraal staat in elk Sail Training International Tall Ships evenement.

De Race

De race vanuit Rouen in Frankrijk start na de spectaculaire Parade of Sail, wanneer er een race rond een reeks waypoints in het Kanaal / La Manche plaatsvindt, voordat de schepen door de Dover Straights naar de bruisende haven van Scheveningen in Nederland varen.

De schepen zullen tijdens een Sail-in de havens van Scheveningen binnenvaren.

Trainees

Met de Regatta zullen veel trainees meevaren op de verschillende Tall Ships. Deze trainees zullen de kneepjes van het vak leren, met alle shifts en diensten meedoen en de ervaring van hun leven beleven tijdens en na de race in Scheveningen. Lees hier meer over Trainees.

Sail Training International

De Liberty Tall Ships Regatta 2019 wordt georganiseerd door Sail Training International (STI). De STI is een internationale non-profit organisatie die zeilevenementen en zeiltrainingen voor jongeren organiseert en stimuleert. De STI werkt samen met landen, steden, verenigingen en schepen van over de hele wereld.

Het doel van STI is ontwikkeling en lessen voor jonge mensen met alle soorten achtergronden, nationaliteit, geloof en geslacht. Voor meer informatie, ga naar www.sailtraininginternational.org.