Een van de onderliggende doelstellingen van Sail op Scheveningen is kansen en unieke ervaringen te creëren voor jongeren uit zowel Den Haag als uit de vele landen die in deze internationale stad vertegenwoordigd zijn. Wij zullen dat doen door de jongvolwassenen met verschillende nationaliteiten in aanloop naar Sail op Scheveningen met een Tall Ship de race over zee te laten ervaren van Rouen (Frankrijk) naar Scheveningen.

De Liberty Tall Ships Regatta is ter ere van de internationale bevrijding van Europa die 75 jaar geleden begon. Om deze boodschap kracht bij te zetten werken ambassades en organisaties uit verschillende landen mee aan het trainee programma waarbij internationale koppels van jongeren samenwerken en internationale ervaringen op doen. Het trainee programma wordt ondersteund door ambassades en bedrijven met internationale banden. Wilt uw organisatie of ambassade een internationaal koppel trainees ondersteunen? Lees hier verder.

Circa 150 jongvolwassenen tussen de 15 en 28 jaar zullen meedoen aan dit avontuur. De deelnemers bestaan uit koppels van één jongvolwassene uit de omgeving Den Haag en één jongvolwassene van ambassades en internationale organisaties gevestigd in Den Haag.

Sail Training omvat meer dan alleen het leren zetten van de zeilen, of het varen op een magnetisch kompas. Het behelst een compleet vormingsprogramma, dat deelnemers in staat stelt zichzelf te ontplooien, sterker te worden en ervaringen op te doen in een unieke omgeving.