Wat houdt deelname aan het Embassy Trainee Program in?

De Tall Ship Liberty Regatta en Sail op Scheveningen (van zaterdag 15 juni 2019 tot en met zondag 23 juni 2019) zijn een regatta en een evenement op het mooie Scheveningen waar de verschillende ambassades van Den Haag een belangrijk onderdeel van kunnen zijn.
Scheveningen zal fungeren als de finishhaven van de Tall Ships Regatta die van Rouen, Frankrijk naar Nederland vaart.
De regatta representeert de vrijheid van Europa 75 jaar geleden, internationale vrijheid en de unieke kans om als trainee mee te varen van Rouen naar Scheveningen. Hopelijk mogen wij u verwelkomen op Scheveningen zodat u een deel uitmaakt van deze bijzondere gebeurtenis.
De focus van het evenement zal liggen op het trainee programma en corporate hospitality op de verschillende Tall Ships.

Elke deelnemende ambassade of internationale organisatie in Den Haag nomineert een in Nederland wonende jongere van betreffend land.
Aan elke genomineerde jongere wordt via een wervings- en selectieprogramma een Nederlandse (bij voorkeur Haagse) jongere gekoppeld.
Elk koppel vaart op een Tall Ship het race-leg ‘Rouen – Scheveningen’ en doet mee aan het trainee programma tijdens het evenement in Scheveningen.

Het avontuur voor de deelnemende trainees begint op zaterdag 15 juni 2019. Alle trainees vertrekken dan per bus naar Rouen waar ze dezelfde avond zullen inschepen. In Rouen zijn op dat moment meer dan 50 Tall Ships verzameld, i.v.m. Tall Ship evenement l’Armada Rouen, die de volgende dag in een Parade de Seine afvaren naar le Havre waar maandag morgen 10.00 uur de start van de Regatta zal zijn. De schepen varen dan middels een vastgestelde route richting Scheveningen waar de eerste schepen woensdagavond zullen aankomen. Op donderdagmorgen 20 juni zullen de grootste schepen in een Parade Scheveningen binnenlopen. Tijdens de Tall Ship race-leg van Rouen naar Scheveningen zullen de deelnemende trainees live hun ervaringen delen via o.a. social media. Verder worden de trainees getraind om presentaties te geven voor en tijdens het evenement voor de ambassades en bezoekers van het evenement.

Voor het organiseren van dit evenement werkt de stad Den Haag samen met het Nautisch Evenementen Bureau; stichting Sail Op Scheveningen.
Namens de loco burgemeester; Richard de Mos is er een brief gestuurd naar de Ambassades van Den Haag met een officiële uitnodiging, maar via deze weg willen we u nog wat meer op de hoogte brengen van deze kans.

Voor vragen, suggesties en afspraken kunt u contact opnemen met Het Nautisch Evenementen Bureau. U kunt bellen naar 020 688 18 18 en vragen naar Paulus Mooyman, Sjors Mooyman of Ilona Derks.

Wanneer?

Het programma voor de deelnemende trainees tijdens de Tall Ship Liberty Regatta en Sail op Scheveningen zullen plaatsvinden van zaterdag 15 juni 2019 tot zaterdag 23 juni 2019.

Hoe?

Telefonisch of per mail leggen we graag uit wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Meer info/contact?

Voor vragen, suggesties en afspraken kunt u contact opnemen met Het Nautisch Evenementen Bureau. U kunt bellen naar 020 688 18 18 en vragen naar Paulus Mooyman, Sjors Mooyman of Ilona Derks.
Ook per mail kunt u ons bereiken. Stuur een bericht naar info@sailopscheveningen.nl en we zullen zo spoedig mogelijk reageren.

Deelnemende ambassades

Over de deelnemende ambassades en/of consulaten kunnen we nu nog niets melden. Later meer hierover.