Free your Future

Dit onderdeel is speciaal gericht op jongeren tussen 15 – 28 jaar oud.

75 jaar geleden werd Den Haag bevrijd na een jarenlange strijd. Een strijd die talloze offers heeft gevraagd. Offers die we nu niet meer hoeven te brengen, maar die wel inspanning vraagt om de verworven vrijheid te bewaken. Want vrijheid is nooit vanzelfsprekend.

Vrij zijn betekent je eigen keuzes kunnen maken. Doen waar je goed in bent, wat je leuk vindt. En als je het even niet weet, ontdekken waar je talenten liggen. Vrij zijn is een toekomst kunnen maken. En de toekomst, dat zijn de jongeren, dat ben jij. Werk aan de winkel dus. Free your Future!

De gemeente Den Haag nodigt jongeren als jij uit om ideeën te leveren voor een vrije toekomst. Samen met jongeren uit andere landen. Want vrijheid, dat bereik je samen, in verbinding, niet alleen, zonder grenzen. Zelfs de Verenigde Naties (VN) zien dat in, en heeft in het Youth 2030 rapport opgenomen dat jongeren een grotere stem moeten krijgen in de internationale gemeenschap. Dit is je kans.

Ambassades uit de hele wereld hebben het Free your Future project in het leven geroepen. Free your Future koppelt 70 Nederlandse jongeren uit alle lagen van de bevolking aan 70 jongeren uit andere landen. Samen bedenken jullie – aan boord van de Liberty Regatta – ideeën om tot een duurzame vrije toekomst te komen.

Na aankomst in Den Haag deel je je ideeën met de bezoekers van Sail op Scheveningen en vertegenwoordigers van de VN. Een ideale mogelijkheid om werkelijk iets toe te voegen aan een vrijere wereld. In je zeilpak, aan de kade, met een paar dagen (en nachten) zee op zak.

Free your Future is voor iedereen boven de 15 jaar oud. Ook wanneer je in een mindere economische positie zit. Dit is dit je kans om je uit te spreken. Want onze vrijheid is van ons allemaal. Dus ook van jou.

Ja, meedoen aan Free your Future tijdens de Liberty Regatta kost geld. Geld dat je misschien niet hebt. Om je toch de mogelijkheid te bieden om deel te nemen, kun je in aanmerking komen voor een sponsorship door een van de deelnemende ambassades of bevriende bedrijven.

Laat jouw stem horen. Kijk of jij in aanmerking komt voor sponsoring voor deelname als trainee aan de Liberty Regatta en het Free your Future project. Het helpt als je daarbij je creativiteit laat spreken. Maak dus een filmpje over jezelf, een fotocollage, een kunstwerk, alles kan. Uit de inzendingen maakt de organisatie een selectie voor een persoonlijk gesprek.

Stuur je aanmelding naar trainees@sailopscheveningen.nl.